Welcome to
Ela Meteora Trikala

Ένας κόσμος είναι εδώ για να σου πει αμέτρητες ιστορίες! Ελα…Μετέωρα, Τρίκαλα, Πύλη, Φαρκαδόνα

stavros_papaxristos

Λίμνες – Γεννιούνται ακόμη νεράιδες…

Αν αναρωτιέστε που πήγαν οι νεράιδες των θρύλων να σας ενημερώσουμε ότι στο νομό Τρικάλων γεννιούνται ακόμη. Γεννιούνται στα νερά που στέκονται και ξαποσταίνουν στις λίμνες μας, καθώς αναπτύσσονται γύρω τους μοναδικοί βιότοποι. Και μάλιστα γεννιούνται με μέσα ανθρώπινα που χαρίζονται όμως στη φύση με απόλυτο σεβασμό.

Όπως στην περίπτωση της Λίμνης Λογγά. Μια πανέμορφη λίμνη όπου τα χρώματα του δάσους κάθε εποχής καθρεφτίζονται στα σμαραγδένια νερά δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο. Βρίσκεται στα 1.100 μ. και αποτελεί ιδανικό προορισμό για αναψυχή στην περιοχή των Αντιχασίων απέχοντας μόλις 50 χλμ. από τα Τρίκαλα και 32 χλμ. από την Καλαμπάκα.

Μετά τη δημιουργία φράγματος, η λίμνη άρχισε να εκτείνεται διαμορφώνοντας μαγικές όχθες που μοιάζουν πραγματικά βγαλμένες από τους μύθους των νεράιδων. Δίπλα από το ομώνυμο χωριό, και στα σύνορα σχεδόν με το νομό Λάρισας, η λίμνη Λογγά περιμένει και φιλοξενεί σε αρμονικό τοπίο τον άνθρωπο. Δεν χρειάζεται να πάει μόνος του κάποιος απλά για στοχασμό – αν και θα ήταν κι αυτό ακόμη αρκετά ευχάριστο- αλλά να επισκεφθεί με την παρέα του, με την οικογένειά του, με το ποδήλατό του, την πεζοπορική του ομάδα. Μία είναι η προϋπόθεση για να επισκεφθεί κανείς τη λίμνη: να έχει μαζί του φωτογραφική μηχανή!

Και αν όλα αυτά δεν φτάνουν, κάθε καλοκαίρι ένας διαγωνισμός ζωντανεύει με γιορτινό κλίμα αυτό το υδάτινο θαύμα. Πρόκειται για το διαγωνισμό ψαρέματος!

Μια άλλη λίμνη από την άλλη πλευρά του νομού και ελάχιστα χιλιόμετρα από την Πύλη είναι επίσης ένα δώρο και μια μικρή ανταμοιβή για όποιον θέλει να αναζητήσει τον νομό Τρικάλων ολοκληρωτικά.

Η λίμνη του Αγίου Βησσαρίωνα, πιο μικρή αλλά εξίσου μαγική είναι εκεί δημιουργημένη πάλι από τον άνθρωπο, σε ένα τοπίο βατό και ασφαλές για κάθε ηλικία. Φυσικά κι εδώ συμπλήρωσε μόνη της η φύση το ανθρώπινο έργο αποκτώντας ζωή που μπορεί κανείς να παρατηρήσει από κάθε σημείο της όχθης.

Υπάρχουν υποδομές για πικ νικ, ενώ μπορείτε να συνδέσετε με την επίσκεψή σας στη λίμνη του Αγίου Βησσαρίωνα μια περιπατητική εκδρομή έως την Πόρτα Παναγιά και από το ίδιο μονοπάτι να φτάσετε μέχρι την τοξωτή γέφυρα της Πύλης την Καμάρα.

Ela και ανακάλυψε

Θεματικοί

Μετέωρα – Μοναστική κοινότητα

Αναζητώντας την γαλήνη, αναζητώντας την απόλυτη αρμονία, άρα ...

Περισσότερα

Θεματικοί

Μετέωρα – Γεωλογικό Φαινόμενο

Στη κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο βορειοδυτικό τμήμα ...

Περισσότερα

Εμπειρία

Ράφτινγκ – Ο δρόμος του νερού που σμίλεψε τους βράχους

Γύρω από τα Μετέωρα, όπως και σε όλο το νομό Τρικάλων, συναν ...

Περισσότερα

Άθληση

Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου – Ζωντανό παραμύθι

Τα Περτουλιώτικα λιβάδια είναι ένα ρολόι της φύσης. Ένα ημερ ...

Περισσότερα

Εμπειρία

Πεζοπορία και Ποδηλασία – Διαδρομές σε αιώνια δάση

Κρυφές πηγές, άγνωστα περάσματα, δάση που αιώνια βρίσκονται ...

Περισσότερα

Εμπειρία

Καταφύγιο Κόζιακα – Στη θαλπωρή της κορυφής

Μέχρι πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει κανείς στο νομό Τρικάλων; Ί ...

Περισσότερα

Περιπέτεια

Ασπροπάρης – Ο μυθικός γύπας των βράχων

Ο Ασπροπάρης, είναι ένας από τους τέσσερεις γύπες της Ευρώπη ...

Περισσότερα

Αναψυχή

Ληθαίος – Καθρεφτίζοντας τη ζωή μας

Ο καθρέφτης της ζωής και η πηγή της ρομαντικής διάθεσης στην ...

Περισσότερα