Welcome to
Ela Meteora Trikala

Ένας κόσμος είναι εδώ για να σου πει αμέτρητες ιστορίες! Ελα…Μετέωρα, Τρίκαλα, Πύλη, Φαρκαδόνα

panagiotis_karaki

Τα χωριά της Μεσοχώρας – Η ψυχή της Πίνδου σε μια διαδρομή

Ακολουθούμε τον Αχελώο στα χωριά της διαδρομής του μαζεύοντας εικόνες και τα αρώματα μιας περιοχής που όμοια δεν υπάρχει και που μαγεύει με όποιον τρόπο και να την επισκεφτεί κάποιος. Το μόνο που μένει να κάνει ο ταξιδιώτης είναι να ανοίξει τις αισθήσεις του, να οδηγηθεί και να αφουγκραστεί κάθε του βήμα.

Να κοιτάξει γύρω του καθώς φτάνει απέναντι από την κορυφή Φούρκα, να δει τις λαμπρές αχτίδες του ήλιου να φιλούν τις κορυφές, να θαυμάσει το λαμπύρισμά του στα φύλλα των δέντρων, να ανέλθει στο ύψος των περιστάσεων ενός τέτοιου τόπου.
Το Παχτούρι, η Μεσοχώρα, η Λαφίνα, η Κορυφή, το Αρματωλικό κι ο Αετός αλλά και τα Στουρναρέικα και το πιο απομακρυσμένο άκρο το Μυρόφυλλο, κρύβουν όλη την παρθενογένεση του Τρικαλινού κόσμου που αξίζει να τη γνωρίσει κανείς. Μια κοινωνία κορυφών, δέντρων και ανθρώπων συνάντησαν τον Αχελώο για να μπούνε στον χάρτη σας και να σας μαγέψουν.

Ξεκινώντας από την Πύλη, ακολουθούμε τον δρόμο για την Άρτα. Το Φράγμα της Μεσοχώρας, και τα τούνελ που έχουν διανοιγεί για την καλύτερη προσπέλαση της οδού Τρικάλων – Άρτας βοηθούν στην οικονομία του ταξιδιού σε κούραση. Ο επισκέπτης αποζημιώνεται παρακολουθώντας τη ροή των καθάριων νερών του Αχελώου και μέσα από τις συχνές στάσεις για να αντλήσει όση ομορφιά μπορεί να αντέξει. Την οδική διαδρομή θα διακόπτουν συχνά κοπάδια της περιοχής, μιας και πρόκειται για μέρη ανέγγιχτα και ήσυχα.
Στα καφενεδάκια των χωριών θα συναντήσετε το σπουδαιότερο, τους κατοίκους. Άνθρωποι που πολλοί ελάχιστα μετακινήθηκαν από εκεί. Φιλόξενοι καθώς είναι θα σας προτείνουν να πάρετε μαζί σας τα καλούδια της φύσης, τσάι, ρόκες, πέστροφες και ένα σωρό αρωματικά χόρτα.

Μια έξω από τον κύκλο των χωριών πρόταση είναι το Μυρόφυλλο. Είναι ακριβώς στα όρια με τον νομό Άρτας και την Μεσούντα. Αυτάρκης ο τόπος προσαρμοσμένος στις απόλυτες ανάγκες. Κι αυτό είναι κάτι που διαμορφώνει και διαμορφώνεται από το ιδιαίτερο περιβάλλον που είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένο από αστικά και μικροαστικά κέντρα.
Θα αναζητήσετε να οδηγηθείτε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, όπου θαυμάζει κανείς τον τόπο που επέλεξαν να θεμελιώσουν αυτό τον τόπο προσευχής.

Ela και ανακάλυψε

Θεματικοί

Μετέωρα – Μοναστική κοινότητα

Αναζητώντας την γαλήνη, αναζητώντας την απόλυτη αρμονία, άρα ...

Περισσότερα

Θεματικοί

Μετέωρα – Γεωλογικό Φαινόμενο

Στη κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο βορειοδυτικό τμήμα ...

Περισσότερα

Εμπειρία

Ράφτινγκ – Ο δρόμος του νερού που σμίλεψε τους βράχους

Γύρω από τα Μετέωρα, όπως και σε όλο το νομό Τρικάλων, συναν ...

Περισσότερα

Άθληση

Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου – Ζωντανό παραμύθι

Τα Περτουλιώτικα λιβάδια είναι ένα ρολόι της φύσης. Ένα ημερ ...

Περισσότερα

Εμπειρία

Πεζοπορία και Ποδηλασία – Διαδρομές σε αιώνια δάση

Κρυφές πηγές, άγνωστα περάσματα, δάση που αιώνια βρίσκονται ...

Περισσότερα

Εμπειρία

Καταφύγιο Κόζιακα – Στη θαλπωρή της κορυφής

Μέχρι πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει κανείς στο νομό Τρικάλων; Ί ...

Περισσότερα

Περιπέτεια

Ασπροπάρης – Ο μυθικός γύπας των βράχων

Ο Ασπροπάρης, είναι ένας από τους τέσσερεις γύπες της Ευρώπη ...

Περισσότερα

Αναψυχή

Ληθαίος – Καθρεφτίζοντας τη ζωή μας

Ο καθρέφτης της ζωής και η πηγή της ρομαντικής διάθεσης στην ...

Περισσότερα