Welcome to
Ela Meteora Trikala

Ένας κόσμος είναι εδώ για να σου πει αμέτρητες ιστορίες! Ελα…Μετέωρα, Τρίκαλα, Πύλη, Φαρκαδόνα

malamas_michalis

Πύλη

Η Πύλη είναι η ανάσα πριν το πέρασμα στη Νότια Πίνδο. Η ζωή της μικρής πόλης, απλώνεται στις όχθες του Πορταϊκού ποταμού ανάμεσα από τον Ίταμο και τον Κόζιακα. Η ιστορία της έχει ταυτιστεί με τη γεωγραφική της θέση. Κράτησε την ταυτότητά της αυτή διαχρονικά, μιας και από πάντα είναι εκεί για να συστήσει στον επισκέπτη όση ομορφιά θα συναντήσει από εκεί και πέρα. Μονοπάτια που μένουν ανοιχτά στους διαβάτες, με όσα σύγχρονα χρειάζεται ο ταξιδιώτης για τη διαμονή και τη διασκέδασή του. Βραχώδεις περιοχές όπου μπορεί κανείς να αναρριχηθεί και να αγγίζει τις άγριες κορυφές τους. Εκεί, φυτρώνουν όλα όσα αρωματίζουν το γευστικό αποτύπωμα του νομού Τρικάλων μοναδικά, αποτελώντας δικαιωματικά μαζί με όλα τα χωριά του Δήμου, έναν μοναδικό προορισμό γεύσης.

Γνωρίστε τις τέσσερις γέφυρες που ενώνουν τις δύο όχθες της, ανάμεσά τους και το Πέτρινο Τοξωτό Γεφύρι ή αλλιώς Καμάρα, περιηγηθείτε στα παραδοσιακά στενάκια και επισκεφθείτε εύκολα προσβάσιμους προορισμούς είτε πεζοπορώντας είτε οδηγώντας.
Απέναντι από το κεντρικό σώμα της πόλης, συναντά κανείς την Πόρτα Παναγιά, βυζαντινός ναός που είναι λειτουργικός μέχρι σήμερα ενώ η ιστορία θέλει στην ίδια θέση στην αρχαιότητα να υπήρχε ναός της θεάς Αθηνάς. Η ζωή πάντα θα συνεχίζεται εδώ….

Συνεχίζοντας με λιτή και αξιοιστόρητη θρησκευτικότητα, η Μονή Γκούρας περιμένει στη σκιερή βλάστηση ενός λόφου στα Νοτιοδυτικά της Πύλης. Μια μικρή ανάβαση μόλις 3 χλμ για να αντικρίσει κανείς την πανοραμική θέα του κάμπου της περιοχής και να αγγίξει το βλέμμα του μέχρι τα Αντιχάσια όρη.

Κάθε όμορφη πλευρά αντικατοπτρίζεται στην απέναντι όχθη. Πλαγιασμένο ανατολικά του Κόζιακα το μοναστήρι του Αγίου Βησσαρίωνα. Στους πρόποδες, η τεχνητή λίμνη του ομώνυμου χωριού. Μια ανάσα δρόμος και μια μικρή πηγή ζωής αποκαλύπτεται. Μια περιηγητική ανάπαυλα που για ακόμη μια φορά δείχνει το μυστικό της αιωνιότητας του νομού Τρικάλων: η φύση έχει τον πρώτο λόγο στα έργα των ανθρώπων.

Ela και ανακάλυψε

Θεματικοί

Μετέωρα – Μοναστική κοινότητα

Αναζητώντας την γαλήνη, αναζητώντας την απόλυτη αρμονία, άρα ...

Περισσότερα

Θεματικοί

Μετέωρα – Γεωλογικό Φαινόμενο

Στη κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο βορειοδυτικό τμήμα ...

Περισσότερα

Εμπειρία

Ράφτινγκ – Ο δρόμος του νερού που σμίλεψε τους βράχους

Γύρω από τα Μετέωρα, όπως και σε όλο το νομό Τρικάλων, συναν ...

Περισσότερα

Άθληση

Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου – Ζωντανό παραμύθι

Τα Περτουλιώτικα λιβάδια είναι ένα ρολόι της φύσης. Ένα ημερ ...

Περισσότερα

Εμπειρία

Πεζοπορία και Ποδηλασία – Διαδρομές σε αιώνια δάση

Κρυφές πηγές, άγνωστα περάσματα, δάση που αιώνια βρίσκονται ...

Περισσότερα

Εμπειρία

Καταφύγιο Κόζιακα – Στη θαλπωρή της κορυφής

Μέχρι πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει κανείς στο νομό Τρικάλων; Ί ...

Περισσότερα

Περιπέτεια

Ασπροπάρης – Ο μυθικός γύπας των βράχων

Ο Ασπροπάρης, είναι ένας από τους τέσσερεις γύπες της Ευρώπη ...

Περισσότερα

Αναψυχή

Ληθαίος – Καθρεφτίζοντας τη ζωή μας

Ο καθρέφτης της ζωής και η πηγή της ρομαντικής διάθεσης στην ...

Περισσότερα